Halil Berktay ile Klasik Batı Müziği Seminerleri Başladı

21.10.2021
Halil Berktay ile Klasik Batı Müziği Seminerleri Başladı

Sanat Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Tarih Bölümü iş birliğinde düzenlenen “Music Appreciation  2021-2022” başlıklı klasik müzik seminerleri başladı.

2019-2020 Akademik Yılı’nda başlayan seminer serisi, salgın nedeniyle yüz yüze eğitim ve etkinliklere ara verilmesinin ardından, yeni dönem itibariyle kaldığı yerden devam edecek.

Tarih Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Halil Berktay’ın 11 hafta boyunca sürdüreceği “The Romantic and National Composers” seminer serisinin ilki olan “Ludwig van Beethoven” semineri, 19 Ekim Salı günü İbn Haldun Üniversitesi Harvard Hall salonunda öğrenci ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti.

Halil Berktay, romantik dönemin en önemli bestecilerinden Beethoven’ın eserlerinden örnekler dinleterek dönemin sanat anlayışı ile ilgili bilgiler verdi. Halil Berktay’ın her hafta farklı bir besteciyi ele alacağı ve bu sanatçıların beslendiği kültürel iklim ile toplumsal yapıya da ayna tutulacak program, her salı saat 14.30’da Harvard Hall’de gerçekleştirilecek.