3. Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Kongresi'ne İki İHÜ Tarih Öğretim Üyesi Katkı Sağlayacak

01.09.2022
Üçüncü Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Kongresi (OSARK), bu yıl 7-9 Eylül tarihlerinde İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü'nden iki öğretim üyesinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

Prof. Suraiya Faroqhi ve Dr. M. Fatih Çalışır çeşitli Türk ve uluslararası üniversitelerinden 250 akademisyenle kongrede bildiri sunacaktır.

Suraiya Faroqhi, “Osmanlı İmparatorluğu'nda Şehir: Yönetişim ve Kimlik” başlıklı panele “On Sekizinci Yüzyıl Başkenti Olarak İstanbul: Ortaklıklar ve Tuhaflıklar” başlıklı bildirisiyle katkıda bulunacak. Faroqhi, ayrıca, Osmanlı araştırmalarında önde gelen bir isim olarak, alandaki güncel eğilimleri ve tartışmaları değerlendirmek üzere kongrenin kapanış oturumuna da katılacak.

Dr. M. Fatih Çalışır ise on yedinci yüzyıl Osmanlı Devleti'nin önemli sadrazamlarından biri olan Fazıl Ahmed Paşa'nın yazma eser koleksiyonuna yönelik bir panelde “Hâmilik İlişkileri ve Entelektüel Ağlar Açısından Fâzıl Ahmed Paşa Koleksiyonu” başlıklı bildirisini sunacak.

Kongre ile ilgili detaylara ve kongre programına ulaşmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız: