Türkiye Çalışmaları Yüksek Lisans Programımıza çok yoğun başvuruPosted by On 19 Temmuz 2018

İHÜ Tarih Bölümü’nün henüz ikinci yılındaki Türkiye Çalışmaları Yüksek Lisans Programına, 2018-2019 öğretim yılı kabul süreçlerinin ikinci turunda, 16’sı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 36’sı ise uluslararası öğrenciler olmak üzere toplam 56 başvuru gerçekleşti. İlk turdaki 28 erken kabul (early admissions) başvurusuyla birlikte, genel toplam 84 kişiye ulaştı.

Mevcut durumda Tarih Bölümü bu 84 başvuru içinde (ilk turda 4, ikinci turda 10 kişi olmak üzere 14 adaya kabul vermiş durumda. Kabul edilenlerin 7’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 7’si uluslararası öğrenci. Öte yandan ilk beş sırayı tamamen uluslararası öğrencilerin alması dikkat çekiyor.

Bursların nihai dağılımının en geç önümüzdeki hafta başı kesinleşmesi bekleniyor.

Haber ve Duyurular

Comments are disabled.