Tarih Doktora ve Bütünleşik Doktora Programlarımız Eylül’de başlıyorPosted by On 19 Temmuz 2018

İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü’nün Doktora ve Bütünleşik Doktora Programları, bugün (19 Temmuz 2018) itibariyle YÖK tarafından onaylanmış bulunuyor.

Her iki program tasarlayıcıları tarafından “Elittir, zordur, ağırdır. Uluslararası ölçüde kompetitiftir. Yükümlülükleri YÖK asgarilerinin hayli üzerindedir. Türkiye’deki en sıkı araştırma dilleri formasyonunu sağlayacaktır” gibi sözcüklerle tarif edilmekte.

Yüksek lisans mezunlarının başvurabileceği Tarih Doktora programımızın normal süresi dört yıl. Bunun ilk iki yılında, toplam 12 ders almak, doktora yeterlilik aşamasının dil ve bilim sınavlarını geçmek ve tez önerisini sunmak gerekli. Son iki yıl ise doktora tez araştırması ve yazımına hasrediliyor.

Çok başarılı lisans mezunlarının doğrudan başvurabileceği Tarih Bütünleşik Doktora programımızın normal süresi beş yıl. Bunun ilk üç yılında, toplam 20 ders almak, doktora yeterlilik aşamasının dil ve bilim sınavlarını geçmek ve tez önerisini sunmak gerekli. Son iki yıl ise gene doktora tez araştırması ve yazımına hasrediliyor.

Her iki programa bu yıl en fazla 5’er kişi alınacak. Üstün Başarı ve Tam Burs kategorilerine hak kazanan adaylar, Üniversite Dersler’inin küçük tartışma gruplarında öğretim asistanı olarak çalışıp “öğreterek öğrenme” fırsatını bulacak. Güz 2018 döneminde başlayabilmek için başvurular26 Ağustos 2018’de sona eriyor.

Haber ve Duyurular

Comments are disabled.